Видове брави за врати и техните особености

Видове брави за врати и техните особености

Ключалките на вратите на дома са от съществено значение за сигурността на жилището. Има различни видове брави, всяка от които предлага различни нива на сигурност. От VIP Ключар ви предлагаме няколко от най-използваните видове брави за врати, както и техните особености, за да изберете най -добрия вариант за вас и вашето жилище.

1. Класически въртящи брави: Това са обикновените брави, които използват физически ключове за заключване и отключване. Предлагат сравнително основно ниво на защита.

2. Брави с механични кодове: Тези брави използват числови комбинации вместо ключове. Приемат различни кодове, позволявайки на различни потребители да имат индивидуален достъп.

3. Електронни брави с RFID карти: Те използват RFID карти за отключване и заключване. Този вид брави са удобни за общи пространства или офиси, където достъпът трябва да бъде лесно управляван.
4. Брави с биометрично разпознаване: Тези брави използват биометрични данни като отпечатъци на пръстите или сканиране на сетива за отключване. Предлагат високо ниво на сигурност заради уникалните характеристики на биометричните
данни.

Най-сигурните брави:
 Цилиндрични брави с висока сигурност: Тези брави са устойчиви на различни видове проникване с взлом и обикновено са оборудвани с усилен механизъм за повишаване на защитата.
 Електронни брави с двойна автентикация: Те използват комбинации от различни методи за потвърждение на самоличността като PIN кодове, RFID карти и биометрични данни, осигурявайки двоен щит на сигурност.

Смарт брави с приложения:
Съвременните смарт брави превръщат смартфона в ключ и позволяват на потребителя да контролира достъпа до дома си от всяка точка на света. Те често се свързват с приложения, които предоставят удобство и функционалност като временни разрешения за достъп, възможност за преглед на историята на достъпа и уведомления при влизане или излизане.

 August Smart Lock: Този тип смарт брава позволява на потребителя да отключва и заключва вратата си чрез мобилно приложение. Осигурява възможности за управление на достъпа и преглед на историята на достъпа.

 Yale Assure Lock SL: Този модел смарт брава предоставя високо ниво на сигурност и използва Bluetooth технология за свързване с приложение, което позволява на потребителя да дистанционно контролира вратата.

Независимо от предпочитанията и нуждите ви, изборът на брава за вратата на дома или офиса играе важна роля за сигурността и удобството на жилището. Висококачествените и сигурни брави са ключов елемент в гарантирането на безопасността на дома. В ателието на VIP КЛЮЧАР можете да избирате сред множество видове брави за врати, а съветите на нашите експерти ще ви помогнат да направите най-добрия избор на най-добрите цени, заповядайте!

By |2023-11-26T14:46:28+00:00November 26th, 2023|News|
Go to Top